5 практични съвета за малка сватба в София

5 практични съвета за малка сватба в София

Много хора предпочитат малка сватба в София и избягват големите и шумни тържества. Сватбата в тесен кръг не е по-малко весела и романтична, но на нея присъстват само най-близките ви хора. В този ред на мисли, решихме да ви дадем пет съвета, с чиято помощ да организирате сватбата си, така че да ви остави красиви спомени и да ощастливите всички присъстващи в този важен ден.

5 – Изберете стилно и комфортно заведение

При организацията на малка сватба в София (до 60 души), не е нужно да се хвърляте на големи ресторанти и хотели. По-малкото на брой гости, е едно съществено предимство, тъй като много по-лесно може да намерите заведение, в което да проведете тържеството. Разбира се, малкият капацитет на заведението, не е минус, тъй като има много стилни и луксозни места в столицата.

Много често, когато има повече посетители на тържеството, е трудно да намерите свободно място. Известните ресторанти и зали в хотелите са ангажирани и се налага да правите предварителна поръчка поне месец по-рано. Не така стоят нещата, ако потърсите заведение за по-малко хора.

стилно и комфортно заведение

4 – Възползвайте се от услугите на сватбен водещ

Вашето тържество ще бъде много по-весело, ако присъства водещ на сватба. Този човек ще зарадва присъстващите със своите остроумни шеги, вицове и истории. Имайки предвид, че сватбата ще се проведе в тесен кръг, водещият може да комуникира с по-голямата част от гостите, за да ги забавлява. Той е в състояние да донесе много усмивки в този ден, а това е най-важното.

Разбира се, когато се възползвате от услугите на сватбен водещ, ще бъдете по-спокойни. Вие инвестирате в един комик и добър психолог, с чиято помощ всичко ще премине чудесно. Вашата малка сватба ще се превърне в голям купон, от който всеки гост ще остане напълно доволен.

сватбен водещ

3 – Съобразете музиката с предпочитанията на гостите

Изборът на музика за сватбата, е много по-лесен, когато присъстващите са по-малко. Вие познавате вкусовете на вашите приятели и роднини и можете да я подготвите лесно и бързо. Не така стоят нещата, когато има много хора, тъй като тогава, трябва да се съобразите с различни предпочитания. Сега обаче можете да се допитате до поканите относно харесваните стилове.

Да, може би и тук не всички са единодушни относно харесваните музикални жанрове, но е далеч по-елементарно да отговорите на претенциите на гостите. Ето ви още едно предимство на сватбите в тесен кръг. Вън от съмнение е, че при тях организацията е доста по-облекчена.

Сватбен Диджей

2 – Помислете за различно и икономично меню

Така или иначе, се насочвате към малка сватба в София, а защо това да не е повод, за да спестите средства при изготвяне на менюто. Едва ли за 50 души ще се наложи да купувате тонове алкохол, тъй като половината ще остане непокътнат. Не на последно място, имате опцията да се съобразите с предпочитаните питиета и да поръчате само от тях. При големите сватби това не е много възможно, защото различните гости, консумират различни напитки, а това увеличава разхода.

Изборът на храна също може да бъде балансиран. Така например, баналната шопска салата и пържола, могат да бъдат заместени от шведска маса, на която се предлагат разнообразни ордьоври, екзотични салати и други глезотийки. Така ще направите много добро впечатление.

различно и икономично меню

1 – Изненадайте приятно гостите си

По-малките групи от гости, могат да бъдат приятно изненадани. Вие може да организирате някоя интересна игра, с дребни награди, които няма да ви струват скъпо. Това много често се приема радушно от присъстващите на тържеството и те ще похвалят вашите усилия. Главната идея, е да повишите настроението и в крайна сметка, да донесете малко щастие на близките и роднините ви.

Ако пък сте по-нестандартно настроение, можете да организирате сватба на открито, в близост до гората, планината или морето, като това ще допринесе за още по-голямата романтика на деня. Сама по себе си, откритата сватба, също е сюрприз, на който ще бъде поставена висока оценка.

Няколко думи за финал

Това бяха нашите практични съвети за малка сватба в София. Изпълнението на тези напътствия не е трудно и в същото време, е много полезно за младоженците и техните гости. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне за по-красива и изпълнена с радост сватба. В края искаме да пожелаем на посетителите на сайта ни – много здраве, много щастие, любов и големи успехи в живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *