Кумска реч

Кумска реч

Не е тайна, че речта на кума на сватбата, е от много голямо значение. В нея той се обръща към младоженците и се стреми да бъде провокативен и забавен. В този ред на мисли, ще ви предложим няколко варианта за кумски речи, които могат да ви допаднат. Разбира се, можете да кажете нещо от себе си или да допълните, но се стремете да бъдете оригинални и неповторими.

Кумска реч – предложение 1

Скъпи младоженци, драги гости и уважаеми родители…

Ако има такива, които не знаят кой съм, аз съм Иван Иванов и съм кум на влюбените младоженци. Повечето от вас не знаят, как стигнах до тук. Георги ме попита, дали иска да съм кум. Попитах го: – Защо пък аз? Какво съм ти направил? Той започна да ме моли, та даже ми предложи пари…. отказах му категорично, но след това ми предложи още пари и нямаше как да не се съглася с него.

Разбира се, това е просто шега. Благодаря на Георги, че избра точно мен за кум, както и му благодаря за здравото ни приятелство през годините. За мен е чест и привилегия да кумувам, а ако по-бързо свърша тази реч, ще съм още по-доволен. Благодаря и на Силвия, че позволи на Георги да бъда кум на сватбата, тя е наистина прекрасна жена и се надявам да бъде здрава и щастлива.

Имам чувството, че тази кумска реч продължава много дълго, а точно се бях съсредоточил върху храната и пиячката. Ето защо, след малко приключвам. Естествено, искаше ми се да заблестя с някое мъдро напътствие и да дам полезен съвет на младоженците. Това обаче се оказва сложна задача за моята мисловна дейност, така че е по-добре да си замълча, което ще бъде по-полезно.

Въпреки всичко, има едно нещо, в което силно вярвам и ще го споделя с присъстващите. Любовта е всичко на този свят. Двама души са я намерили и това са скъпите младоженци. Винаги пазете и вярвайте в това свещено чувство, тъй като то ще ви крепи през живота и ще ви дава кураж. А сега вдигам тост за Георги и Силвия и се надявам да се обичат много и да вървят уверено напред.

Кумска реч – предложение 2

Уважаеми гости, за мен е чест, да говоря пред вас в момента.

Вероятно трябваше да кажа, че изпитвам удоволствие, но истинското удоволствие ще дойде, когато тази кумска реч приключи. Няма обаче да ви отегчавам с моите проблеми, а ще кажа нещо за тези две влюбени гълъбчета, които стоят срещу мен. Моите думи ще бъдат насочени главно към тях.

От по-мъдри хора знам, че човек не трябва да избира другар в живота си, с който да живее, а трябва да избере такъв, без който не може да преживее дори секунда. Нямам представа дали това е често явление, но вярвам, че ще се случи при вас драги младоженци. Тук са събрали много хора, които ви обичат и предвиждат светлото ви бъдеще. Аз не знам, какво ще случи след 30 години, но винаги помнете, че имате най-святото нещо, а именно любовта, която трябва да следвате винаги.

В този ред на мисли, ви пожелавам любовта ви да бъде модерна, за да оцелее през годините и в същото време да бъде старомодна, за да се запази вечно. Вдигам тост и бъдете живи и здрави.

Кумска реч – предложение 3

Уважаеми младоженци, драги гости и скъпи родители.

Произнасянето на сватбен тост е много отговорна задача. Аз изпитвам истинско щастие, че съм нагърбен с тази отговорност, защото младото семейство е избрало именно мен за кум на сватбата.

Имам няколко най-искрени пожелания към вас, а именно животът ви от този момент нататък, да се подчинява на законите на любовта, радостта, ума и взаимната подкрепа в дългия ви съвместен живот. Желая ви още да виждате щастието в щастието на човека до вас и да бъдете благодарни на съдбата, която е причината да се съберете. Само по този начин брака ви ще оцелее дълги години.

Вдигам тост за изпълненото с любов настояще и светлото ви бъдеще. Наздраве и горчиво!

Обобщителни думи

Това бяха само няколко предложения за кумски речи. В тях можете да откриете много чувства, доза смях и искреност. Не забравяйте, че тези речи, трябва да се произнесат от сърце и душа, за да стигнат до младоженците и гостите. Ние сме сигурни, че изпитвате само топли чувства към влюбените и ще се постараете добре. Сега ви желаем здраве, любов и късмет в целия ви живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *